‘Winter at The Garden’ bij The Berkeley in Londen

1-12-2020

  • The Berkeley 'Winter at The Garden'
  • The Berkeley 'Winter at The Garden'

Op donderdag 3 december, als The Berkeley zijn deuren voor iedereen heropent, onthult het hotel: ‘Winter at The Garden’. Na het uitverkochte zomersucces van The Garden is hun tuin nu aangepast aan de wintermaanden, het culinaire terras bestaat ​​uit vijf gezellige houten hutten, elk met plaats voor zes gasten. Deze hutten, glinsterend met flikkerende kaarsen, zullen worden versierd met kransen en omgeven worden door een bos van sparren en kerstverlichting. Gasten worden met dekens en kachels warm gehouden. Een menu met alpine specialiteiten, met onder andere een spectaculaire raclette grill, moet gasten blij maken na wekenlang thuis te hebben gegeten.

Het Verenigd Koninkrijk komt morgen 2 december net na middernacht uit lockdown, op dat moment keert het land terug naar een drieledig systeem waarin de regio’s worden opgedeeld. Alleen als je in een regio woont die zich in de derde positie bevindt, mogen de restaurants en pubs niet worden geopend. Londen ligt bijvoorbeeld in een positie 2-regio (de meeste regio’s bevinden zich hierin), de regels hier zijn: ‘Pubs en bars kunnen alleen opengaan als ze substantiële maaltijden serveren. Bij die maaltijd kan alcohol worden geserveerd. Pubs en restaurants moeten om 23:00 GMT sluiten, waarbij de laatste bestellingen om 22:00 GMT moeten worden geplaatst.’

Klinkt een stuk beter voor de horeca dan hier in Nederland!

‘Winter at The Garden’ | Genieten van fondue en nog veel meer

‘Winter at The Garden’ biedt een menu met seizoensgerechten in een gezellige eetstijl. Gasten worden verwelkomd met kaasfondue en geroosterd zuurdesem. Voorgerechten zijn onder meer een drietal rosti’s met verschillende toppings – gerookte zalm met rode biet, Ibérico Bellota-ham en waterkers, en gebakken eekhoorntjesbrood en koningsoesterzwammen. Daarnaast zijn er ‘sliders’ van gerookte runderhotdogs gegarneerd met zuurkool, jalepeno en gerookte cheddar en een hartige ossenstaartsoep met geroosterde Gruyère. Vervolgens komt het spektakelstuk – elke hut zal worden voorzien van zijn eigen authentieke raclettegrill, om ‘je eigen’ heerlijke gerechten te bouwen. Een feest van zorgvuldig geproduceerde kazen, vleeswaren en groenten zal aan tafel worden gekocht zodat de gasten kunnen kiezen en delen, aanpassen en grillen – met ingrediënten zoals Morbier, Gouda, pastrami, gerookte eend, Coppa-ham, babyaardappelpartjes, gekonfijte uien, kastanjechampignons en artisjokken. Er zullen ook extra ingrediënten beschikbaar zijn om toe te voegen en te bestellen: gorgonzola, inheemse kreeftenstaarten, Wagyu-rundvlees, gegrilde tofu en groentespiesjes, lam Merguez-worstjes en zwarte wintertruffel staan ​​allemaal op dit zeer speciale menu. Gasten mogen hun eigen Wagyu grillen of hun kreeft nog een laatste keer laten sissen.

Op het menu ook decadente desserts die zijn ontworpen om te delen, te troosten en om je te verrassen, van de appel- en rozijnenstrudel en peren- en braambessencrumble tot een warme chocolademelk met een gesmolten kern, vergezeld van bourbon vanille-ijs. Het geflambeerde ‘Baked  Alaska’ is één van de opvallende gerechten en bevat drie verschillende smaken ijs: chocolade, sinaasappel en macadamia. Ten slotte zal het Winter Garden-team aanwezig zijn om een heel speciale warme chocolademelk te serveren: Valrhona-chocolade wordt gemengd met een flinke scheut rum of whisky.

Op de drankenlijst staat een breed scala aan ambachtelijk bier, wijnen, champagnes en warme cider. Er zijn ook klassieke cocktails verkrijgbaar. Vooral het biermenu staat centraal – allemaal afkomstig uit België, inclusief enkele zeldzame flessen. Speciale biersoorten in grote flessen worden geserveerd in de stijl van een champagne.

Winter at The Garden is geopend vanaf donderdag 3 december 2020. De dinersessies zijn van 18.00-20.00 uur of 20.30-22.30 uur zeven dagen per week, met twee lunchsessies – van 12.00-14.00 uur en 14.30-16.30 uur – op vrijdag t/m zondag. De hutten kosten £ 450 per bijeenkomst met maximaal zes gasten. In de prijs zit een 3 gangenmenu met alpine gerechten zoals hierboven beschreven. In lijn met de richtlijnen van de overheid kunnen deze zes mensen uit verschillende huishoudens komen vanwege de buitenlocatie. Als gasten er een avond van willen maken, krijgen zij van The Garden een exclusieve 20% korting op kamers in The Berkeley. Om te reserveren kunt u contact opnemen met The Berkeley op 020 7107 8833 of thegarden@the-berkeley.co.uk. Bezoek hun website voor meer informatie.

Website: The Berkeley

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.