Betaalbare kwaliteit bij knus en ongedwongen restaurant Jack Dish

10-7-2015

  • jack dish
  • Jack Dish terras

Op dinsdag 7 juli openende restaurant Jack Dish op het Stadionplein in Amsterdam.

Soms kom je bij toeval ergens terecht en klopt alles. Een spontaan bezoek aan BautZuid mislukte, het was volledig volgeboekt. Een rondje bouwput Stadionplein in Amsterdam niet veel hoop op een goede afloop. Totdat Jack Dish opdoemde. Op het eerste gezicht een klein eetcafé, maar eenmaal binnen bleek het restaurant uit twee panden te bestaan. Tel daar een gigantisch terras bij op, en dan heb je een horecazaak die in de zomer flink wat monden kan voeden en harten kan stelen.

Betaalbare kwaliteit

Met een gezellige inrichting, veel groen en een half open keuken is het restaurant warm ingericht. Op de Facebookpagina is de ontwikkeling te zien van het pand dat net verbouwd is. De hoge keukenbar is wat ons betreft het beste plekje. Daar zit je op ooghoogte met de enthousiaste oud-chefs van Restaurant Braque, die goed op elkaar en de apparatuur (o.a. Big Green Egg) ingespeeld zijn. Restaurant Braque was in 2010 goed voor een 10- van wijlen Johannes van Dam en Jack Dish zet de lijn van betaalbare kwaliteit en lekker eten door.

Holy Günter

De kaart biedt genoeg mogelijkheden, met hoofdgerechten als kip, zalm, aubergine (vega) en rib-eye. Hoewel de laatste na bestelling op bleek te zijn, wat zeer attent werd gecompenseerd door een drankje van het huis. Het publiek was relatief jong en bestond duidelijk vooral uit buurtgenoten, iets wat de sfeer heerlijk ongedwongen maakte. Met knapperige friet en een keur aan speciaalbieren, waarvan Holy Günter een absolute topper is, geeft deze zaak een blijvende boost aan het Stadionplein. ^Armand Sol

Website: Jack Dish

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.