Dominique Ansel belooft ons een revolutionair nieuw bakkerij concept

3-2-2015

  • Dominique Ansel Kitchen

Dominique Ansel, bekend van de Cronut, Waffogato en de Cragel, zal deze lente een nieuw bakkerij concept openen, ‘Dominique Ansel Kitchen’. Met een menu waarvan de items grotendeels ‘made-to-order’ zijn.

Revolutionair nieuw bakkerij concept

De naam van de nieuwe bakkerij wordt ‘Dominique Ansel Kitchen’ en deze zal Cronut-vrij zijn. Dominique Ansel Kitchen is gebaseerd op een misschien nog wel radicaler idee – de chef wil de manier waarop bakkerijen werken veranderen, door met een menu te komen dat grotendeels ‘made-to-order’ is.

De chef vertelt over de manier waarop ze de toekomst van bakkerijen gaan veranderen: “De keuken zal op een compleet andere manier worden ingericht dan een gewone bakkerij, er zal een volledige brigade van chefs ter plekke bezig zijn om de gerechten samen te stellen, af te maken en zelfs items te bakken op bestelling. Wij denken dat het een revolutionaire maar een voor de hand liggende stap voor de ontwikkeling van de bakkerijen is. Net zoals mensen hun espresso van vers gemalen koffiebonen willen, hun sappen vers gemaakt na het bestellen en een sandwich ter plekke klaargemaakt – zo moet het ook met gebak gaan. Op het menu zal vers geslagen chocolademousse staan, made-to-order fruit taartjes, hete beignets, en nog veel meer.”

Marjolein heeft een tijd geleden een keer de enorme rij mensen buiten de bakkerij geduldig zien staan wachten tot ze een cronut of een cragel konden kopen. We zijn benieuwd om te horen hoe gasten dit revolutionair nieuw bakkerij concept ervaren en we wensen het team veel succes met de voorbereidingen en de opening van ‘Dominique Ansel Kitchen’.

Meer weten over de gerechten van Dominique Ansel? Lees hier over de Waffogato, de Cragel en de Cronut.

Bron: Dominique Ansel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.