De CowGum: kauwgom met vleessmaak

17-3-2016

Kauwgom kennen we sinds jaar en dag, in alle smaken en maten. De kauwgom die nu ontwikkeld is, is echter weer iets heel anders: de CowGum. Alles hieraan komt neer op vlees. De smaak, de geur en de kleur zorgen voor een vlees-achtige ervaring en met een reden.

De CowGum laat je nadenken

Vlees is een veelbesproken onderwerp de afgelopen jaren. Er zijn mensen die het liefst de hele dag vlees zouden willen eten en je hebt mensen die er niets van moeten hebben. Slagerij De Hamvraag heeft een kauwgom ontwikkeld die ons op een ludieke wijze probeert na te laten denken over de vraag of we wel zo gedachteloos op vlees moeten kauwen als je doet op de CowGum.

Het hart van de Europese veeteelt vind je terug in Nederland, in Noord-Brabant. Hier is de impact van de vlees-discussie dan ook direct voelbaar. Of je nou veel of weinig vlees eet, de consumptie ervan heeft een directe invloed op de veetelers in Noord Brabant want de manier waarop er nu vlees geproduceerd en geconsumeerd wordt nadert zijn houdbaarheidsdatum. Om hierover in discussie te gaan is Slagerij de Hamvraag tijdelijk opgericht.

Tussen 28 maart en 2 april kun je hier terecht voor lezingen, installaties om de wereld van vlees te ervaren en het proeven van gerechten. Bezoekers kunnen hier kennismaken met de (Brabantse) vleesproductie en een kijkje nemen in de wereld die voor velen van ons onbekend is. Voor burgers, boeren, ondernemers en activisten. Hoe ziet de toekomst van het vlees eruit?

De CowGum is ontwikkeld door de jongens van Curiosity Kitchen, die in december diverse soorten oliebollen verkochten.

Slagerij de Hamvraag

Slagerij de Hamvraag is een initiatief van FoodUp! Brabant en wordt uitgevoerd in samenwerking met Food Cabinet en Ruigwerk. FoodUp! Brabant zet zich in voor gezond, eerlijk en lekker voedsel. In Slagerij de Hamvraag wordt geen vlees verkocht, maar worden er vleesvragen voorgeschoteld. Er wordt ruimte geboden om de waarde achter vlees te vinden. In de speciaal ingerichte slagerij kan men in gesprek gaan over de toekomst van vlees.

Website: CowGum

Please leave your contact details for a weekly tip from our editors. Of course we’d never share your details with others.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.