Pop-up Vinegar Bar | Shotje azijn voor de gezondheid

29-8-2017

In Amsterdam opent op 12/13/14 september een pop-up Vinegar Bar. Op deze manier kan iedereen kennis maken met de vele toepassingen van azijn. Want waar we azijn in Nederland voornamelijk gebruiken voor keukendoeleinden, is het drinken van een lekkere azijncocktail in bijvoorbeeld Japan heel normaal. De Vinegar Bar laat je verschillende azijnsoorten ontdekken en laat je zien op welke manier deze gebruikt worden.

Pop-up Vinegar Bar

In Nederland zijn we nog niet bekend met vinegar bars terwijl ze in de grote steden van Japan als paddenstoelen uit de grond schieten. In deze bars worden verschillende soorten azijn geserveerd als shotje voor een gezonde health boost of verwerkt in kleine gerechtjes of desserts. Dankzij Vanilla Venture, die deze pop-up organiseert, kunnen wij nu ook kennis maken met de vele mogelijkheden van azijn.

Azijn in Azië

In Oost-Aziatische supermarkten is de keuze in azijn vele malen groter met opties zoals ananasazijn, abrikozenazijn of honingazijn. Niet alleen Azië weet wel raad met deze azijn in haar gerechten, ook in de Nederlandse gastronomische wereld zijn ze er dol op. De zure en complexe smaken van deze azijnsoorten passen namelijk ook perfect bij de Europese keuken. Het drinken van azijn is in Europa minder vanzelfsprekend terwijl azijn drinken in Japan nu populairder is dan ooit!

Een shotje azijn

Azijn wordt in Japan vooral voor en na de maaltijd gedronken. Niet alleen als verfrissing, maar ook om de PH-waarde in je lichaam te balanceren en je eetlust onder controle te houden. De combinatie van zoet en zuur geeft een verrassende kick, vooral na het eten van zoutig of zwaar eten. Je kan de azijn puur drinken als shotje, het met wat water en ijs drinken of zelfs mixen in een cocktail!

Azijncocktails

Drankjes op basis van azijn met toevoegingen zoals fruit of kruiden, ook wel shrubs genoemd, worden regelmatig gebruikt in de cocktailwereld. Je drinkt het drankje op zichzelf of gebruikt het als ingrediënt. Het mooie aan deze shrubs is dat ze mild van smaak zijn en liever op de achtergrond blijven. Ze versterken de smaak en verbeteren de algehele sensatie van de cocktail, zonder overheersend te zijn. Een cocktail zonder subtiele acide ondertoon is ondenkbaar, dus in plaats van de gebruikelijke citroen of limoen is het gebruik van een shrub een lekkere afwisseling!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.