Link om inspiratieboek te delen: https://www.horecatrends.com/inspiration/nlg67mp/

Samenwerking Restaurant Basiliek en het Dolfinarium

  • dolfinarium basiliek

Bijzondere samenwerking tussen restaurant Basiliek (*) in Harderwijk en het Dolfinarium. Zij hebben een arrangement samengesteld waarbij bezoekers van het park hun dag kunnen afsluiten met een drie-gangen diner bij restaurant Basiliek. De kaartjes zijn ‘s ochtends op te halen bij het restaurant en hier staat vanaf 5 uur ‘s middags een tafel klaar voor het diner. We zijn benieuwd of de gerechten geïnspireerd zijn op de dolfijnen?

Gin and tonic pop-up bar Brussel

  • Copyright PravdaCopyright Pravda

Ginmerk Bombay Sapphire en tonicproducent Fever-Tree slaan de handen ineen en openen van 29 mei tot 5 juli een pop-up gin & tonic bar. In de pop-up bar worden de meest verfijnde gin en tonic creaties gemaakt. De pop-up bar opent in ‘Les Jardins de Bagatelle’, de inspirerende tuinen in het centrum van Brussel. lees verder

Starbucks gaat hamburgers verkopen

  • La Boulange

Starbucks stapt in de wereld van de hamburgers. Volgende maand zal Starbucks in Los Angeles een restaurant openen waar gasten hun eigen hamburger kunnen samenstellen, maar waar ook bier, wijn, cocktails en shakes verkocht zullen worden. Twee jaar geleden kocht Starbucks ‘La Boulange’, een caféketen die voornamelijk gevestigd is in Los Angeles en focust op ontbijt en lunch. Één van de locaties in Los Angeles bouwt Starbucks om tot hamburgerrestaurant, als de test succesvol is zal het concept verder uitgerold worden.

Barbecue-pot van Casper Tolhuisen

  • barbecue-pot

Zodra de zon schijnt, liggen de spareribs en hamburgers weer op de barbecue. Wie culinair wil barbecueën, kan de verassende en vernieuwende barbecue-pot van Casper Tolhuisen proberen. De barbecue-pot is een keramieken pot met een tuit waarin je het eten gaar stooft. Je dient de barbecue-pot te vullen met ingrediënten, sluit deze af met bijvoorbeeld een citroen en zet hem op de barbecue. Er ontstaat een soort stoomcabine en door de rook wordt de smaak van citroen vermengd met het gerecht. De barbecue-pot komt uit Guvec en is een Turkse traditionele bereidingswijze waar een aardewerken schaal wordt gevuld met ingrediënten, afgedicht met deeg en in de kolen van het vuur gegaard. Bekijk hier een aantal recepten.

Social Drinking Machine

Met de Social Drinking Machine kun je je drankjes bestellen via twitter of facebook. Scan de QR-code, kies en bestel je favoriete drankje. Laat je ontvangen QR-code scannen door het apparaat en je bestelling wordt voor je bereid. Bekijk het filmpje hoe dit in zijn werk gaat.

Hilton Rotterdam gaat eigen honing produceren

  • Hilton Honing

Hilton Rotterdam produceert eigen honing. We hebben het al eerder gezien bij het Waldorf Astoria in NYC en Fortnums & Masons in Londen, maar het Hilton Rotterdam gaat als eerste Rotterdamse hotel en als eerste Hilton hotel in Nederland bijenkorven houden. Het hotel werkt samen met stadsimker Balten Schalkwijk en diens bijen die op het dak van Hilton zijn geplaatst. Naar verwachting zal de eigen geproduceerde honing vanaf augustus op het ontbijtbuffet staan. Ook kunnen gasten een potje Rotterdamse honing kopen. Misschien mogen wij een suggestie doen? Je kunt op het ontbijtbuffet ook een raat plaatsen.

Gratis kraanwater bij ID&T evenementen

Evenementenorganisatie ID&T wil gratis kraanwater gaan aanbieden aan de bezoekers van hun festivals. Op het festival ‘Welcome to the Future’, 26 juli, kunnen dance-liefhebbers al gratis waterzakken en bekers vullen bij speciale waterbars. In het filmpje laat ID&T zien dat ze vinden dat iedereen recht heeft op gratis kraanwater, dus ook op hun festivals.

Bezoek horecatrends op